ماهان شبکه ایرانیان

مدیرعامل فرابورس اعلام کرد

واگذاری شرکت‌های تامین اجتماعی از طریق سامانه مذاکره ادغام و تملیک

مدیرعامل فرابورس ایران می‌گوید قرار است از طریق سامانه مذاکره ادغام و تملیک مجموعه ای از شرکت‌های تامین اجتماعی واگذار شود، او همچنین گفت: این تابلو هیچ بروکراسی ندارد. بعد از یکی دو روز از اینکه سهامدار عمده درخواست می‌دهد نمادش در این تابلو درج می شود، ولی زمان معامله مشخص نیست.

واگذاری شرکت‌های تامین اجتماعی از طریق سامانه مذاکره ادغام و تملیک

به گزارش ایسنا، امروز در فرابورس ایران نشستی به مناسبت راه‌اندازی سامانه مذاکره ادغام و تملیک بابت واگذاری سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با حضور مدیرعامل این شرکت برگزار شد.

سامانه مذاکره ادغام و تملیک به تازگی در بازار سوم فرابورس ایران راه‌اندازی شده و اطلاعات 64 شرکت اعم از شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی نفت، بنیاد تعاون ناجا، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) و بانک سپه برای واگذاری سهام روی این سامانه قرار گرفته است.

این گونه که مسئولان فرابورس اعلام کرده‌اند این سامانه قرار است به عنوان یک بازار مذاکره و بازاریابی میان خریداران عمده و فروشندگان سهام شرکت‌ها شرایطی را فراهم کند تا توسط آن سازمان‌هایی از قبیل سازمان خصوصی‌سازی، بانک‌ها، موسسات و نهادهای عمومی، سازمان تامین اجتماعی کل فهرست قابل واگذاری سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود را با مشخصات آن‌ها در اختیار فرابورس ایران قرار دهند تا پس از آنکه خریداران احتمالی آن‌ها مشخص شد امکان آگهی و در نهایت عرضه آن وجود داشته باشد و در کل فرایند واگذاری سهام شرکت‌ها از این طریق بیش از گذشته تسهیل شود.

بازار سوم فرابورس ایران محلی برای انجام معاملات عمده اوراق بهادار مانند سهام شرکت‌های سهامی عام، سهامی خاص، حق‌ تقدم خرید سهام شرکت‌های سهامی عام است که از سال 1389 تاکنون تعداد  268 شرکت طی 401 دفعه به ارزش بیش از 679 هزار میلیارد ریال از طریق این بازار به صورت یکجا مورد عرضه قرار گرفته است.

مدیرعامل فرابورس ایران در این نشست گفت: قرار است از طریق سامانه مذاکره ادغام و تملیک مجموعه‌ای از شرکت‌های تامین اجتماعی واگذار شود. در حال حاضر  شاخص فرابورس به عدد 1107 واحد رسیده و از ابتدای سال یک دهم درصد شاخص بازار رشد داشته است.

امیر هامونی اضافه کرد: بازار سوم بازاری است که شرکت‌هایی که پذیرفته نشده‌اند و سهامدار می‌خواهد سهام آن به صورت یکجا واگذار شده و در این بازار  معامله انجام خواهد شد. تاکنون 401 بار عرضه عمده در بازار سوم داشتیم. شرکت‌هایی در این بازار بودند که برای چند بار عرضه شدند. مجموعا 103 میلیارد سهم در این تابلو مورد عرضه قرار گرفته است. وزیر اقتصاد دستور داده که اموال مازاد بانک ها فروخته شود. برای اینکه یک کار عملی انجام دهیم تابلوی مذاکره ادغام و تملیک را فراهم کردیم تا تابلویی برای ورود به حوزه بازاریابی این گونه شرکت‌ها باشد. در این تابلو شاهد واگذاری اموال شرکت های بیمه و بانک ها هستیم.

وی ادامه داد: این بازار به شفافیت عرضه ها کمک خواهد کرد. اگر این شرکت ها بخواهند در خارج از بورس عرضه شوند باید 4 درصد ارزش اسمی این شرکت ها به عنوان مالیات پرداخت شود، ولی در داخل بورس باید نیم درصد ارزش معاملاتی به عنوان مالیات پرداخته شود.

مدیرعامل فرابورس افزود: این تابلو هیچ بروکراسی ندارد. بعد از یکی دو روز از اینکه سهامدار عمده درخواست می‌دهد، در این تابلو درج می شود ولی زمان معامله مشخص نیست.

وی ادامه داد: قرار نیست در این بازار مدیریت پرتفوی صورت گیرد مدیریت پرتفوی اینجا کافی نیست،بلکه باید حاکمیت شرکتی هم در نظر گرفته شود. مسئولیت فرابورس کشف قیمت است.
خریدار ملزم است که ارزش گذاری خاص خود را داشته و ریسکها را ارزیابی کند. همچنین خریدار باید خودش هم مجوز بازدید از فروشنده گرفته و از تیم تخصصی بخواهد ارزشگذاری کند.

هامونی درباره اهلیت خریداران گفت: خریدار نباید سو پیشینه داشته باشد. نباید افرادی که سابقه محکومیت اقتصادی داشتند وارد این معاملات شوند. چند ماه پیش در طراحی نحوه کشف قیمت مطالعاتی انجام دادیم و روش های کشف قیمتمان متنوع شده است.

لطفی - مدیر عامل شستا - نیز در این نشست گفت: شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با دریافت شرکت‌های دولتی به عنوان رد دیون کار خود را شروع کرد، ما حدود 274 شرکت داریم. شرکت هایی که رد دین شده اند تاسیسشان مربوط به قبل از انقلاب است، ما سعی به واگذاری شرکت های کوچک و زیان ده داریم. هلدینگ صبا تامین ماموریت پیدا کردند که این کار را انجام دهند.

وی افزود: ما توانسته ایم 60 درصد سود شرکت را نسبت به سال 1395 افزایش دهیم، فروش تلفیقی و تجمیعی ما افزایش یافته و امیدواریم که امسال هم بتوانیم این روند را ادامه دهیم. امنیت اشتغال همکاران به علت واگذاری مخدوش نمی‌شود. از دولت می‌خواهیم فروش این دارایی‌ها را از مالیات معاف بدانند که مشوقی برای ما باشد.

لطفی ادامه داد: قرار است از همه شرکت هایی که تحت کنترل ماست خارج شویم و مقدار سهم ما به 40 درصد برسد. تقریبا همه نهادهای دولتی و بانک ها ملزم شدند از شرکت‌های تحت کنترل خارج شوند. مشکل اصلی بحث نقدینگی لازم برای این خریدها است. بحث چابک سازی در کنار خروج از بنگاه هم از فعالیت های ماست. تا الان حدود 4 بنگاه ما ادغام شده است.

مدیرعامل شستا افزود: ما با این هدف که بنگاه باقی بماند و اشتغال وجود داشته باشد سعی می‌کنیم که 30 درصد بیشتر نقد و مابقی را با اقساط سه ساله دریافت کنیم که برای اداره اش مشکلی پیش نیاید و خریدار وجود داشته باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان